spirit hous huisaltaar spirit hous huisaltaar
spirit hous huisaltaar spirit hous huisaltaar

Spirit House

Artikelnr: S013
Euro 350.00
Informatie


Spirit House - prachtig oud huisaltaar uit Thailand

Prachtig Oud Huisaltaar uit Thailand

Een tempeltje speciaal gebouwd voor de beschermgeesten van de plaats waar je woont.

Of je er nu een foto inzet van een geliefde, een beeldje waar je aan gehecht bent of een ander aandenken, het is een plekje in je huis waar je een offertje kan brengen, of waar je even lekker tot rust kunt komen.

Een miniatuur huis naar het voorbeeld gebouwd van een Traditioneel Thaise Tempel, met een dubbel dak, twee raampjes, een trap en een veranda met balustrade waar offertjes kunnen worden neergezet. Een kommetje rijst, bloemen ,muntjes, wierook en soms een flesje cola of wat rijstwijn.

Het huis is eigenlijk een permanent altaartje voor je beschermengelen.

Het tempeltje is gemaakt van hardhout en meet 42 x 25 en is ongeveer 56 cm hoog. Het wordt geleverd zonder bloemen, offertjes en beeldjes en zonder een eventuele paal waarop je het zou kunnen plaatsen. Het kan binnen staan of op een balkon of buiten in de tuin, maar het tempeltje kan niet goed tegen vorst en sneeuw.

Het aankleden van het huisje moet je helemaal naar je eigen gevoel doen en kan je natuurlijk net zo vaak veranderen als je wilt. Zelf vind ik dat zo'n tempeltje in huis een vredig plekje maakt, waar ik graag wegdroom of een beetje mediteer. 

Het monnikje en de bovenste bloemguirlande krijg er er bij.

Voettekst Boeddhistische Kunst

 

ENGLISH Little Buddha    2009 - 2016 - Little-Buddha Atelier - All rights reserved    
Prijzen inclusief btw